Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

De uitdaging

Laura en Stefan stonden voor een uitdaging in hun nieuwe woning uit 2023. Na de nodige verbouwingen wilden ze het gasverbruik verminderen zonder concessies te doen aan het comfort. Ondanks de aanwezigheid van een houtkachel was deze geen haalbare optie gezien hun drukke fulltime werkroosters. Ze zochten naar een duurzame oplossing om hun huis te verwarmen en te koelen.

De oplossing

WattSlimmer bood twee mogelijke oplossingen aan na een grondige inspectie: een hybride warmtepomp of een airco. Gezien de al aanwezige 20 zonnepanelen en de behoefte aan zowel verwarming als koeling, koos het stel voor een Daikin Perfera 3,5kW airco. Deze keuze werd gemaakt op basis van het advies van de specialist van WattSlimmer, die de efficiëntie en esthetiek in overweging nam.

Daikin Perfera

Ons hoogwaardige wandmodel verwarmt, koelt en zuivert de lucht in je woning

Volledige energie onafhankelijk

Met de geïnstalleerde Daikin Perfera 3,5kW airco genieten Laura en Stefan nu van duurzame verwarming en koeling in hun woning. Ondanks de beperkte capaciteit voor de woonkamer en keuken, bleek de 3,5kW-variant esthetisch de beste keuze. In de winter, bij temperaturen rond het vriespunt, kunnen ze terugvallen op de houtkachel of de CV-ketel voor extra warmte. Het resultaat is een comfortabelere leefomgeving met aanzienlijk verminderd gasverbruik. Laura en Stefan hebben nu een duurzaam verwarmd en gekoeld huis, waarbij het resterende gasverbruik beperkt is tot tap-, douche- en badwater. De mogelijkheid van een toekomstige warmtepompboiler overwegen ze zelfs voor verdere verduurzaming. Deze oplossingen van WattSlimmer hebben niet alleen bijgedragen aan een lagere energierekening, maar ook aan een milieuvriendelijkere levensstijl voor het stel.

Cases

Ontdek ook andere cases

Link
Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.
Ontdek haar verduurzamingsreis met een hybride warmtepomp