Oplossingen

Warmtepompen van WattSlimmer

Een energiezuinige en duurzame manier om je woning te verwarmen

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Warmtepompen

Woning verwarmen zonder duur gas

Ben je door de fors gestegen gasprijzen op zoek naar een voordelig en milieuvriendelijk alternatief om je huis te verwarmen? Met een volledig elektrische warmtepomp (full electric) – die ook voor warm water zorgt – heb je geen gasaansluiting meer nodig. Een veel gekozen hybride warmtepomp combineert een HR-ketel met een warmtepomp. De CV-ketel slaat alleen aan voor warm kraanwater of als het heel koud is. Wij installeren deze binnen 1 dag. Je geniet snel van duurzame warmte en je bespaart 60-100% op je gasverbruik!

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Producten

WattSlimmere warmtepompen

Hybride warmtepomp

Bespaar op je gas en energierekening

Warmtepomp

Volledig van het gas af.

Airco systeem

Een airco kan tegenwoordig ook verwarmen
Onze werkwijze

Hoe helpen we jou aan een warmtepomp?

Aanvraag warmtepomp met vrijblijvend advies

Neem contact op met onze deskundige adviseurs en vraag een vrijblijvend adviesgesprek over het plaatsen van een warmtepomp aan. Wij plannen een afspraak in op jouw locatie.

Schouw van de woning met inspectie warmtevraag

Onze adviseur komt bij je langs voor een schouw en bekijkt de oppervlakte en de warmtevraag in de woning, en hoe de warmte in de woning wordt afgegeven.

Offerte op maat en subsidie voor een warmtepomp

Op basis van je wensen en eisen betreffende een warmtepomp, ontvang je van ons een passende offerte.

Je krijgt subsidie voor aanschaf van een (hybride) warmtepomp.

De installatie van de nieuwe warmtepomp

WattSlimmer zorgt voor een vakkundige installatie van de (hybride) warmtepomp met de binnen- en buitenunit.

Het onderhoud van de warmtepomp

Met een periodieke onderhoudsinspectie verleng je de levensduur van je warmtepomp. Als de pomp door vervuiling of lekkage minder efficiënt draait, maakt deze ook meer geluid.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Deskundige installatie en controle voor perfecte werking

Onze CO-gecertificeerde monteurs komen langs om de (hybride) warmtepomp te installeren. De buiten- en binnenunit worden geplaatst en de (hybride) warmtepomp wordt op het verwarmingssysteem in huis aangesloten. Na de installatie wordt de nieuwe (hybride) warmtepomp en het volledige verwarmingssysteem getest, zodat alles naar behoren werkt. Zowel de temperatuurregeling, de efficiëntie als het complete functioneren wordt gecontroleerd. Aan het eind van de dag werkt de warmtepomp perfect en geniet je van duurzame warmte in je woning of kantoor.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   108 Google reviews
Garantie

Naast fabrieksgarantie altijd 2 jaar installatiegarantie

De fabrieksgarantie op warmtepompen kan variëren afhankelijk van de fabrikant, het model pomp en de specifieke onderdelen, zoals de compressor, warmtewisselaar en andere cruciale componenten. De garanties op de buitenunit, binnenunit en CV-ketel bij hybride installaties kunnen verschillen. Veel fabrikanten vereisen dat de warmtepomp door een erkende en gekwalificeerde professional wordt geïnstalleerd, zoals WattSlimmer. Fabrikanten kunnen tevens specifieke onderhoudseisen stellen voor behoud van de garantie. Los van de fabrieksgaranties geven wij altijd 2 jaar installatiegarantie.

Financiële ondersteuning

Aantrekkelijk lenen om je woning te verduurzamen

Kun je financiële ondersteuning gebruiken bij jouw verduurzaming? Nationaal Warmtefonds maakt het met een laagdrempelige financiering mogelijk tot een bedrag van maximaal € 27.000. Dit geldt voor veel energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie. Installatie dat logischerwijs aan de energiebesparende maatregelen verbonden is, financier je gewoon mee.

Een lening afsluiten gaat snel, zonder verborgen kosten en tegen een aantrekkelijke rente. Rente van 0% voor eigenaar-bewoners met verzamelinkomen van minder dan € 60.000.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Kan ik subsidie krijgen als ik een warmtepomp koop?

Ja. De warmtepomp valt onder de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten van de pomp én de installatie ervan.

Wat is het rendement van een warmtepomp?

Warmtepompen hebben voor verwarming een rendement van 400 tot 500%. Met een hybride pomp bespaar je volgens de Consumentenbond gemiddeld € 600 tot € 2.000 per jaar (prijspeil 2022), ten opzichte van stoken met alleen een CV-ketel. Bij een full electric kan de besparing nog hoger zijn.

Moet ik ook een nieuwe CV-ketel hebben bij een hybride warmtepomp?

Nee, dat is niet direct nodig. We kunnen de verschillende hybride warmtepomp op iedere bestaande CV-ketel aansluiten. De warmtepomp is de baas over de CV-ketel. Als de CV-ketel al wat ouder is, adviseren wij wel om gelijk met de aanschaf van de hybride warmtepomp een nieuwe CV-ketel te plaatsen.

Kan ik beter een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp nemen?

De keuze voor hybride of volledig elektrisch is afhankelijk van de woning en de eigen wensen. Een hybride warmtepomp is een veilige en de meest voordelige optie. De CV-ketel blijft als back-up actief, voor als het zeer koud is of voor warm kraanwater. Het enige nadeel ten opzichte van het duurdere full electric systeem is dat hybride iets gasverbruik vraagt.

Ik heb geen vloerverwarming of zonnepanelen; is een warmtepomp dan interessant?

Ja, ook zonder vloerwarming of zonnepanelen is een warmtepomp interessant. Het rendement zal iets minder zijn, maar alsnog ga je flink besparen op jouw gasrekening.

Is mijn woning geschikt voor een (hybride) warmtepomp?

Ongeveer 90% van de woningen is geschikt voor een warmtepomp. Onze adviseurs kijken graag met je mee voor de mogelijkheden en geven vrijblijvend advies over welke warmtepomp het meest geschikt is voor jou en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Kennisbank

WattSlimmer nieuws

Link

Zonnepanelen

Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd

Link

Algemeen

Jouw huis: een cruciale speler in onze energievoorziening

3 min. leestijd

Link

Algemeen

14 Slimme Energiebesparingstips: Versla de energienota

4 min. leestijd

Link

Financieel

Rabobank geeft hypotheekklanten met laag energielabel 1.000 euro voor isoleren

3 min. leestijd

Link

Algemeen

Negatieve energieprijzen onder de loep

2 min. leestijd