Oplossingen

Energielabels van WattSlimmer

Inzicht in de energiezuinigheid van je woning of kantoor

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Energielabels

Snel en eenvoudig een energielabel aanvragen

Ga je je woning of bedrijfspand verkopen, verhuren of opleveren? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel aan de koper of huurder te geven. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis of kantoor is. Een A-label betekent een zeer laag energieverbruik, een G-label staat voor een heel onzuinig pand. Een noodzakelijk energielabel is snel, eenvoudig én voordelig aan te vragen bij de specialisten van WattSlimmer. Binnen 2 weken heb je het energieprestatiecertificaat in huis.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Geldigheid

Energielabel 10 jaar geldig

Het nieuwe energielabel is na registratie in EP-Online 10 jaar geldig. Op het certificaat is een ꞌgeldig-totꞌ-datum vermeld. Het energielabel is gekoppeld aan de betreffende woning en niet aan de eigenaar. Je kunt het label gedurende deze tijdsperiode gebruiken bij verkoop, verhuur of oplevering van je woning of bedrijfspand. Ben je van plan om na de geldigheidsperiode je huis of kantoor te verkopen of verhuren? Dan dien je een nieuw energielabel aan te vragen. Dit regelen wij snel voor je.

Kosten

Hoeveel kost een energielabel?

Vul onderstaand formulier in en bereken hoeveel jouw energielabel zal kosten bij WattSlimmer.

Onze werkwijze

Hoe krijg je een energielabel in je bezit?

Een afspraak maken

Maak een afspraak en onze EP-adviseur komt bij je langs. Het aanvragen van een energielabel kan via ons formulier of door te bellen.

De woning opmeten

Onze erkende energielabel adviseur meet de woning of het kantoor op, maakt foto’s en bepaalt de energieprestatie aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken.

Een rapport opstellen

Onze EP-adviseur stelt een rapport op en zorgt voor een registratie van het energielabel in EP-Online, de landelijke database van de overheid waarin alle energielabels van gebouwen zijn opgenomen.

Een nieuw energielabel in huis

Je ontvangt het nieuwe energielabel voor je woning of kantoor binnen 2 weken in je mailbox en/of per post. Het certificaat is 10 jaar geldig.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Inspectie

Gehele woning of kantoor deskundig geïnspecteerd

De gecertificeerde EP-adviseur van WattSlimmer heeft maximaal één uur nodig om de woning of het bedrijfspand op te nemen. De energieprestatie van het object wordt onder meer bepaald aan de hand van het bouwjaar, type gebouw en de oppervlakte van het pand. Daarnaast wordt gekeken naar de oppervlakte en de isolatie van het dak, de gevel en vloer, het type, formaat en de oppervlakte van de beglazing, de aanwezige installaties (denk aan een HR-ketel of warmtepomp) en de aanwezigheid van een apart ventilatiesysteem, warmwatervoorziening, zonneboiler of zonnepanelen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   108 Google reviews
Kennisbank

Veelgestelde vragen

Wat als ik geen geldig energielabel heb bij verkoop, verhuur of oplevering?

Het niet hebben van een geldig energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning of utiliteitsgebouw, kan leiden tot een boete. Voor natuurlijke personen (particuliere eigenaren) is deze boete maximaal bij categorie 1 € 435, voor rechtspersonen (bedrijven) bij categorie 4 maximaal € 21.750.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een nieuw energielabel is na registratie in de landelijke database van de rijksoverheid EP-Online 10 jaar geldig. Zolang het object niet wordt verkocht of verhuurd, is er na de geldigheidsperiode geen verplichting om het oude energielabel te vernieuwen. Dit moet wél bij verkoop of verhuur van de woning of het bedrijfspand.

Hoe snel krijg ik een energielabel?

Binnen 1 week na jouw aanvraag en akkoord, komt onze EP-adviseur bij je langs om de woning op te meten. Vervolgens ontvang je binnen 2 weken het rapport en nieuwe energielabel. Heb je haast met het verkrijgen van een nieuw energielabel? Neem dan direct contact met ons op voor de mogelijkheden van een spoedaanvraag.

Wat kan ik met een energielabel?

Het energielabel geeft de energiezuinigheid van je woning of kantoor aan. Naast het opstellen van een rapportage van het pand, geeft onze EP-adviseur deskundig en gericht advies over het verduurzamen van jouw woning of utiliteitsgebouw. Met energie-efficiënte maatregelen als bijvoorbeeld het gebruik van warmtepompen, het installeren van zonnepanelen en het verbeteren van de isolatie kan je je energielabel verbeteren. Hoe hoger het energielabel (het hoogste is label A++++), hoe energiezuiniger je woning of kantoor.

Heb ik een energielabel nodig?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of utiliteitsgebouw met verblijfsfunctie, zoals een kantoor, winkel, school, ziekenhuis, hotel, fabriek, sportcomplex of overheidsgebouw. Zolang er geen koop- of huurtransactie plaatsvindt, is geen nieuw energielabel noodzakelijk. Dit moet pas bij overdracht van de woning of het bedrijfspand.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Kennisbank

WattSlimmer nieuws

Link

Zonnepanelen

Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd

Link

Algemeen

Jouw huis: een cruciale speler in onze energievoorziening

3 min. leestijd

Link

Algemeen

14 Slimme Energiebesparingstips: Versla de energienota

4 min. leestijd

Link

Financieel

Rabobank geeft hypotheekklanten met laag energielabel 1.000 euro voor isoleren

3 min. leestijd

Link

Algemeen

Negatieve energieprijzen onder de loep

2 min. leestijd