Oplossingen Omvormers

Omvormers zetten de zonnestralen om in bruikbare energie

Door de juiste omvormer te kiezen behaal je maximaal rendement

De Omvormers

Onze WattSlimmere omvormers

Voordelen

Alle voordelen van omvormers op een rij

Getest en gecertificeerd

WattSlimmer kiest voor Enphase en Growatt doordat al deze producten getest worden bij de TÜV garanderen ze het maximale rendement voor jou als klant.

Thuisbatterij-ready

We maken iedere installatie thuisbatterij ready. Sla direct je eigen opgewekte zonnestroom op in huis. Zo ben je nog minder afhankelijk van je energieleverancier.

Van gelijkstroom naar wisselstroom

Zonnepanelen genereren gelijkstroom, maar de meeste huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. Omvormers zetten de stroom om voor gebruik.

Koppeling zonnepanelen aan elektriciteitsnet

Dankzij omvormers kunnen zonnepanelen aan het elektriciteitsnetwerk worden gekoppeld. Overtollige elektriciteit kan worden teruggeleverd.

Bescherming tegen schade door storingen

Overspanningsbeveiliging en kortsluitingsbeveiliging van de zonnepanelen tegen schade door storingen.

Monitoring en controle op afstand

Door de omvormer te verbinden met het internet heeft WattSlimmer de mogelijkheid voor monitoring en controle op afstand.

Onze werkwijze

Hoe helpen we jou met omvormers?

Neem contact op en maak een afspraak

Neem telefonisch, per chat of via een e-mail contact met ons op voor het maken van een afspraak. Deze plannen wij in overleg in.

Locatie-inspectie voor optimaal rendement

Onze adviseur kijkt naar de woning, de hoeveelheid dakvlakken voor de zonnepanelen, de verschillende hellingshoeken en schaduwobjecten door bomen.

Deskundige montage van de omvormer

De omvormer wordt onder het zonnepaneel (Enphase), op zolder of in de technische ruimte (Growatt) gemonteerd. De bekabeling vanaf de omvormer naar de meterkast wordt netjes weggewerkt.

Aansluiting gelijkstroom en wisselstroom

Onze gecertificeerde installateur sluit de gelijkstroom en de wisselstroom aan op de omvormer en zorgt voor een goede en veilige aarding.

Controle en testen van de installatie

Alle bekabeling, aansluitingen en montages worden gecontroleerd, om zeker te weten dat alles correct en veilig is geïnstalleerd.  De omvormer wordt gecheckt en een prestatietest wordt uitgevoerd.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
De app

Rendement zonnepanelen met app bekijken

De omvormer wordt verbonden aan het internet, zodat je met een handige app het verbruik en het rendement van jouw zonnepanelen kunt monitoren en controleren. Je kunt zowel met een omvormer van Growatt als Enphase de opbrengst van de zonnepanelen bekijken. Door de parallelschakeling bij Enphase zie je bovendien het rendement per zonnepaneel. Zo weet je precies welk paneel het beste presteert.

Installatie

Onder zonnepanelen, op zolder of technische ruimte

WattSlimmer monteert op professionele wijze de omvormer op een plek, die voor ideale werking zorgt. Onze gecertificeerde installateurs plaatsen de micro-omvormers van Enphase onder de zonnepanelen. Hierdoor heb je geen centrale omvormer nodig. De omvormer van Growatt dient op een geschikte plek in de woning of het kantoor te worden plaatsen. In de meeste gevallen wordt de omvormer op zolder of in de technische ruimte geïnstalleerd.

Aantal panden waar wij zonnepanelen met omvormer hebben gelegd.
0
Aantal panden waar wij verwarming of koeling hebben aangebracht.
0
Aantal woningen/ kantoren waar wij isolatie hebben aangebracht.
0

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Kennisbank

Veelgestelde vragen

Waar wordt de omvormer geplaatst?

De omvormer van het merk Enphase wordt onder het zonnepaneel geplaatst. Een Growatt omvormer monteren wij meestal op zolder of in de technische ruimte. Twijfel je over de plek waar de omvormer moet komen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs en vraag het na.

Kan ik een thuisbatterij aansluiten?

Ja, dat is mogelijk. Wij kunnen zowel bij Growatt als Enphase later een accubatterij aansluiten. Deze levert WattSlimmer ook. Kijk hiervoor onder het menu Oplossingen – Accubatterijen of vraag gerust meer informatie of advies bij onze deskundige adviseurs.

Verkoopt WattSlimmer ook andere merken omvormers?

Wij selecteren de beste omvormers, vandaar de keuze voor de merken Growatt en Enphase. Hier hebben wij in de praktijk de beste ervaringen mee. Op verzoek kunnen wij echter iedere gewenste omvormer leveren.

Hoe lang is de fabrieksgarantie op de omvormers?

Het merk Growatt geeft een fabrieksgarantie van 10 jaar. Bij het merk Enphase is de fabrieksgarantie op de micro-omvormers 25 jaar.

Wat is het verschil tussen de merken Growatt en Enphase?

Bij Growatt staan de zonnepanelen in serie geschakeld. Dit betekent dat ze achter elkaar staan en het zwakste paneel leidend is. Dit is een uitstekende keuze als er geen schaduw op het dak is. Bij Enphase zit achter ieder zonnepaneel een omvormer. Ze zijn parallel geschakeld, ieder zonnepaneel geeft zijn eigen stroom door. Als één paneel zich in de schaduw bevindt, hebben de andere panelen hier geen last van. Hiermee haal je altijd het maximale uit ieder zonnepaneel.

Welke omvormer moet ik nemen?

Onze adviseur bekijkt in het adviesgesprek en de inspectie ter plaatse welke omvormer het beste bij jouw locatie past. Daarbij worden jouw wensen qua monitoring en garantie meegenomen. Op deze wijze komen wij tot de juiste keuze.

Contact

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Artikelen

Lees alles over zonnepanelen