Waar begin je met het verduurzamen van je woning of kantoor?

Introductie

WattSlimmer heeft een kennisbank waar je alles kunt vinden over het verduurzamen van je woning, kantoor of bedrijfspand. Interessante nieuwsartikelen en blogs die uitgebreide informatie geven over diverse duurzaamheidsoplossingen. Van zonnepanelen, warmtepompen, thuisbatterijen en laadpalen tot airco’s, isolatiemaatregelen, omvormers en energielabels. Wij helpen jou bij het nemen van duurzame stappen met praktische tips en adviezen, innovatieve technologieën en slimme oplossingen die ervoor zorgen dat jouw energierekening omlaag gaat, het woon- of werkcomfort omhoog gaat en de waarde van jouw huis of kantoor stijgt.

Algemene inzichten over besparen en verduurzamen

Onze kennisbank biedt je inzichten en begeleiding om jouw specifieke duurzaamheidsdoelen te bereiken. Duik in onze bron van kennis en ervaring en ontdek hoe je jouw woning of kantoor tot een milieuvriendelijke en comfortabele plek kunt omvormen. Of je nu een particuliere huiseigenaar bent, eigenaar van een bedrijfspand, woningcorporatie, overheidsinstelling of vastgoedontwikkelaar, wij helpen je graag op weg met alle ins en outs wat betreft verduurzamen.

Veelgestelde financiele vragen
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, is afhankelijk van vele factoren. Denk aan de hellingshoek van het dak (ideaal tussen 30 en 40 graden), de schaduwwerking van bomen of grote gebouwen, de dakoriëntatie (op het zuiden de meeste zonuren), de beschikbare ruimte op het dak en de conditie en draagkracht van het dak. Onze adviseur maakt de beste offerte voor jullie situatie.

Is het mogelijk om mijn elektrische auto als thuisbatterij te gebruiken?

Ja, dat is sommige gevallen mogelijk. De auto moet in dat geval over bidirectioneel laden (twee kanten op laden) beschikken. Er zijn op dit moment nog maar weinig auto’s die bidirectioneel kunnen laden. Auto’s die dit wel kunnen, hebben vaker een oplaad/ontlaad-cycle. Hierdoor gaat deze minder lang mee en kan de fabrieksgarantie niet worden gegarandeerd. Dit is de reden dat er nog niet veel auto’s zijn die deze mogelijkheid hebben.

Kan ik zonder (veel) financiële middelen tóch verduurzamen?

Ja, dat kan zeker. Er zijn verschillende initiatieven vanuit de overheid om geld te lenen. Meestal is de besparing hoger dan de kosten voor rente en aflossing. Neem contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Welke diensten levert WattSlimmer allemaal?

WattSlimmer heeft allesomvattende oplossingen voor verduurzaming. Wij leveren, installeren en onderhouden zonnepanelen, airco’s, warmtepompen, accubatterijen, laadpalen, meterkasten en isolatie. Daarnaast geven onze deskundige EP-adviseurs erkende energielabels af.

Waarom is WattSlimmer jouw partner in verduurzaming?

Bij WattSlimmer kun je als particulier, bedrijf, instelling of (semi)overheidsorganisatie voor al je duurzaamheidsvraagstukken terecht. Wij hebben alles onder één dak en bieden je volledige ontzorging met een breed scala aan energie-efficiënte oplossingen. Dat is wel zo fijn. Wij helpen je als klantgericht bedrijf, van advies tot installatie met hoogwaardige producten.

Waar begin je met het verduurzamen van je woning of kantoor?

Het verduurzamen van je woning of kantoor begint met het verkrijgen van inzicht in het energieverbruik en het in kaart brengen van de mogelijkheden om de energieprestatie van jouw pand te verbeteren. Wil je daarin deskundig advies van een professional? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs.

Kennisbank

Verder lezen over: