Hoe weet ik of mijn woning al is geïsoleerd?

Introductie

Isolatie is als een warme deken in huis. Het is een slimme investering die niet alleen bijdraagt aan je woon- of werkcomfort, maar ook aan het verminderen van je energieverbruik en het verlagen van je energierekening. In de verzameling nieuwsartikelen en blogs nemen wij je mee op reis langs diverse isolatieoplossingen. Denk aan dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en bodemisolatie. Met de hoge energietarieven is het isoleren van je woning of kantoor een uitstekend idee!

Meer leren over isoleren? Bekijk onze artikelen.

Neem kennis van praktische informatie over de voordelen van isolatie, welke isolatieoplossingen het meest geschikt zijn voor jouw woning of kantoor en welke materialen daarvoor het beste kunnen worden gebruikt. Denk aan glaswol, steenwol, PUR-schuim, cellulose, PIF-platen en EPF- of XPS-isolatieplaten. Waarschijnlijk wil je ook wel meer weten over de subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van jouw huis of kantoor. De juiste isolatie verenigt comfort en energiezuinigheid. Pak de sleutel aan en open de deur naar jouw isolatiemaatregelen.

Veelgestelde financiele vragen
Kan ik een subsidie krijgen als ik isolatie laat aanbrengen?

Ja, het is als particulier of Vereniging van Eigenaren (VvE) mogelijk om subsidie te krijgen voor de isolatie van je huis en het te verduurzamen. Kijk op de website van de rijksoverheid wat de mogelijkheden zijn. Of vraag het aan een van onze deskundige adviseurs.

Welke isolatieoplossing is het beste?

Daar is geen eenduidig antwoord op. Het verschilt enorm per (type) woning. Daarnaast zijn factoren als het klimaat, het beschikbare budget en de persoonlijke voorkeuren van invloed. Onze adviseurs helpen je graag om te kijken waar het meeste rendement valt te behalen.

Welke isolatieoplossingen biedt WattSlimmer?

Je kunt bij ons terecht voor het vakkundig en milieuvriendelijk isoleren van het dak, de spouwmuren, de vloer en de bodem. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten isolatiematerialen. Van steenwol, glaswol, PUR-schuim en cellulose tot PIF-platen, EPS- en XPS-isolatieplaten.

Hoe weet ik of mijn woning al is geïsoleerd?

Dit kunnen we herleiden aan de bouwperiode van de woning. Onze isolatie-expert inspecteert bij het eerste adviesgesprek het huis op zichtbaar isolatiemateriaal en geeft advies over isolatiemaatregelen waarmee het meeste rendement is te behalen.

Kennisbank

Verder lezen over: