Kan ik iedere laadpaal kopen?

Introductie

Laadpalen zijn de onmisbare schakel in de groene revolutie van de mobiliteit. Met de toename van elektrisch rijden, zijn ze een steeds crucialer onderdeel van het dagelijkse leven. Elektrische auto’s en bestelbusjes zijn niet alleen trendy, maar ook vriendelijk voor het milieu. Met ons aanbod aan blogs en nieuwsartikelen kom je meer te weten over welke merken en soorten laadpalen er zijn voor aan huis of bij kantoor, hoe ze werken, hoe ze op de meterkast worden aangesloten en hoe snel de verschillende typen laden.

Leer alle ins & outs over laadpalen

Word wijzer van praktische tips en goede adviezen, bijvoorbeeld over waar de laadpaal aan huis of kantoor het beste kan worden geplaatst. Of elke laadpaal compatibel is met elke elektrische auto. Verken de sleutelrol van laadpalen bij het bevorderen van emissievrij rijden en de bijdrage aan een milieuvriendelijke mobiliteitservaring. Stap in je elektrische auto en sla de weg in naar een duurzame toekomst, met minder CO2-uitstoot.

Veelgestelde financiele vragen
Kan de laadpaal ook tegen de muur van mijn woning of kantoor?

Ja, dat kan zeker. Het is zelfs de meest praktische oplossing qua aansluiting naar de woning, mits er voldoende parkeer- en manoeuvreerruimte is en de muur zich op niet al te grote afstand van de meterkast bevindt. Dan heb je geen lange kabel nodig.

Sluiten jullie de laadpaal aan op de meterkast?

Ja, de laadpaal wordt aangesloten op de meterkast. Het traject van laadpaal naar meterkast is bij iedere woning anders. Deze handeling vereist kennis van elektrische installaties. Onze adviseurs helpen je graag om dit te verduidelijken. Onze installateurs voeren na de installatie van de laadpaal tests uit of deze correct werkt en veilig kan worden gebruikt.

Wat is de beste plek voor een laadpaal?

De laadpaal wordt zo dicht mogelijk bij de parkeerplaats geplaatst waar je normaliter je elektrische auto dagelijks neerzet, zodat je niet met een langere kabel hoeft op te laden.

Kan ik iedere laadpaal kopen?

Ja, dat kan. Het is wel verstandig om vooraf kennis te hebben hoeveel kilowatt (kW) de auto kan laden. Laadpalen hebben verschillende laadvermogens. Het is ook van belang te weten welke stekker de auto heeft en of de laadpaal compatibel is met je elektrische voertuig. En wat de aansluiting is van de meterkast. Om de beste laadpaal te selecteren, komt onze adviseur bij je langs.

Kennisbank

Verder lezen over: