Moet ik mijn bedrijf verduurzamen?

Introductie

Ondernemingen, woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars streven steeds meer naar een duurzame bedrijfsvoering.  In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen al belangrijker wordt, bieden wij met de nieuwsartikelen en blogs in onze kennisbank waardevolle inzichten en praktische tips en adviezen om jouw organisatie tot een groene krachtpatser te transformeren. Woningcorporaties leveren een belangrijke bijdrage aan de transitie naar duurzame huisvesting. Vastgoedontwikkelaars zorgen met het verduurzamen van de gebouwen voor een kostenbesparing op de lange termijn en een waardestijging van het vastgoed.

Alles over zakelijk verduurzamen

Je vindt artikelen over energie-efficiënte oplossingen, als kompas naar een groene toekomst. Over duurzaamheidsoplossingen die het beste en meest rendabel zijn voor jouw bedrijf, instelling of organisatie. Over grote en kleine projecten met energiebesparingsmaatregelen over bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, laadpalen of thuisbatterijen. Maar ook over subsidies of andere financiële regelingen voor energie-efficiënte oplossingen. Samen bouwen aan en genieten van een duurzame en comfortabele leef- en werkomgeving, voor nu en in de toekomst.

Veelgestelde financiele vragen
Is het adviesgesprek gratis?

Ja, onze gecertificeerde adviseur komt gratis bij je langs om je wensen en eisen over de te nemen duurzaamheidsoplossingen te bespreken. Het is een vrijblijvend adviesgesprek.

Kan ik salderen met zonnepanelen op de zaak?

Ieder bedrijf met een kleinzakelijke aansluiting (tot 3x 80 Ampère) mag salderen en kan vervolgens de uit zonnepanelen opgewekte energie tegen een vergoeding terugleveren aan de netbeheerder. Jouw energieleverancier verrekent de opgewekte en gebruikte stroom op de jaarrekening. Voor grootzakelijke energieverbruikers is het niet mogelijk om te salderen. Zij kunnen wel de energie terugleveren tegen een terugleververgoeding.

Moet ik mijn bedrijf verduurzamen?

Veel bedrijven en instellingen zijn al vanaf begin 2023 verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Deze verplichting is in juli 2023 nog eens door de overheid verscherpt. Meer informatie over de energiebesparingsplicht is te vinden op de websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en van de Rijksoverheid.

Kennisbank

Verder lezen over: