Oplossingen Zonnepanelen

Zonnepanelen in de schijnwerpers

Zelfvoorzienend in energie met lagere stroomkosten en milieuwinst

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen  

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
De zonnepanelen

Onze WattSlimmere zonnepanelen

 • Premium

  Aiko 450Wp N-Type ABC

  Black Hole Series
  • 450Wp
  • Full Black
  • Bypass voor cellen met schaduwval
  • 30 jaar lineaire prestatiegarantie
  • 23.6% Module efficiency
  • Duurder dan Longi Hi-MO6
  • 15 jaar product garantie
  Vrijblijvend advies Product details
 • Longi Solar 435Wp Hi-MO 6

  Hi-MO 6 Explorer PERC HPBC 435 Wp Full Black
  • 435Wp
  • 25 jaar product garantie
  • Full Black
  • 22.0% module efficiency
  Vrijblijvend advies Product details
Voordelen

Alle voordelen van zonnepanelen op een rij

Getest en gecertificeerd

In samenwerking met de testcentra TÜV zorgt WattSlimmer voor een periodieke controle op de productie van de zonnepanelen.

Thuisbatterij-ready

Al onze omvormers zijn geschikt om later een thuisbatterij aan te koppelen. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst.

Energie volledig in eigen beheer

Je wekt met zonnepanelen eenvoudig zelf energie op en je bent hierdoor minder afhankelijk van het energienet.

Onafhankelijk van de hoge energie prijzen

Je bespaart flink op je energiekosten en je hebt dus minder last van de hoge energieprijzen.

De waarde van de woning stijgt aanzienlijk

Met zonnepanelen verhoog je de waarde van je woning, potentiële kopers zien dit als positief omdat het de energiekosten omlaag brengt.

Groene energie, voor een duurzame samenleving

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Het is een schone energiebron zonder schadelijke uitstoot die gunstig is voor het milieu.

Onze werkwijze

Hoe helpen we jou aan zonnepanelen?

Doe een adviesaanvraag voor zonnepanelen

Neem telefonisch (085-800 0850), per chat of via e-mail ([email protected]) contact met ons op voor een adviesaanvraag voor zonnepanelen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Onze adviseur komt graag bij je langs of bespreekt telefonisch de wensen en, op basis daarvan krijg je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte voor zonnepanelen en afspraak installatie

Na het adviesgesprek en de locatiebeoordeling ontvang je van ons een offerte. Na jouw akkoord maken we in overleg een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Na akkoord maken wij de planning

Zodra wij akkoord van je hebben ontvangen op de offerte, plannen we samen met jou de installatie dag van jouw nieuwe zonnepanelen!

De installatie dag van jouw nieuwe zonnepanelen

De dag is aangebroken, je krijgt je zonnepanelen. Binnen 1 dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
De app

Handige app om opbrengst zonnepanelen te zien

WattSlimmer heeft een handige app, zodat je met je smartphone of tablet gedetailleerde informatie over de prestaties van de individuele panelen en de totale energieproductie kunt zien. Wij verbinden de omvormer met het internet. Dit biedt je de mogelijkheid om de energieopbrengst via de app te volgen. Je weet precies wat je opwekt aan elektriciteit! Met een Growatt omvormer zie je de opbrengst over de hele installatie. Wil je per zonnepaneel zien wat er wordt opgewekt? Kies dan voor Enphase.

Installatie

Installatie van zonnepanelen door gecertificeerde monteur

WattSlimmer verzorgt als erkend bedrijf een vakkundige installatie van de zonnepanelen. Onze ervaren monteurs beschikken over de vereiste certificaties (InstallQ) en zijn aangesloten bij brancheorganisatie Techniek Nederland. De panelen worden veilig en volgens de geldende normen in 1 dag geïnstalleerd. Dit omvat het plaatsen van de zonnepanelen op het dak, het aansluiten op het elektriciteitsnetwerk en het installeren van het monitoringssysteem om je verbruik en het rendement te kunnen volgen.

Aantal woningen/ kantoren waar wij zonnepanelen hebben gelegd.
0
Aantal Woningen waar wij verwarming of koeling hebben aangebracht.
0
Aantal woningen/ kantoren waar wij isolatie hebben aangebracht.
0

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Contact

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

 • Vrijblijvend advies op locatie
 • Van A tot Z ontzorging
 • Meest veelzijdige aanbod
 • Eén aanspreekpunt
Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
 • Financieel
 • Milieu
 • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
 • Financieel
 • Milieu
 • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd