Welke airco is voor mijn situatie het meest geschikt?

Introductie

In een tijd waarin het scheppen van een comfortabel binnenklimaat in huis of kantoor hand in hand gaat met duurzaamheid, is het van groot belang om hiervoor passende oplossingen te vinden. Dat is met omkeerbare airco’s het geval. WattSlimmer helpt je aan innovatieve airco-installaties die niet alleen verkoeling bieden in de warme periodes van het jaar, maar ook verwarming tijdens de koude seizoenen. Wij belichten met onze nieuwsartikelen en blogs de voordelen van de airco’s, hun werking, de montage en installatie en hoe ze voor een energiezuinig, gezond en milieuvriendelijk binnenklimaat zorgen.

Verwarmen en koelen met airco's: lees de tips en tricks

Ontdek hoe de geavanceerde systemen het principe van warmteoverdracht gebruiken om zowel te koelen als te verwarmen. Kom te weten hoe airco’s energie-efficiënt werken door warmte uit de buitenlucht te onttrekken en naar binnen te verplaatsen. Of andersom, afhankelijk van de gewenste temperatuur. Wij helpen je om een weloverwogen keuze te maken voor een duurzaam en multifunctioneel binnenklimaat.

Veelgestelde financiele vragen
Is een onderhoudscontract mogelijk?

WattSlimmer biedt als service ook onderhoudscontracten op maat aan. Wij komen jaarlijks de airco testen, nalopen en wij maken de filters schoon. Hierdoor worden eventuele problemen vroegtijdig opgespoord en verholpen en blijft de airco-installatie optimaal werken.

Heeft iedere airco een buitenunit?

Ja, onze airco’s hebben altijd een buitenunit. Deze plaatsen we in overleg op de mooiste en meest efficiënte plek. Een stabiele plek met goede ventilatie en ruimte, met schaduwwerking, met afstand tot obstakels en zoveel mogelijk verwijderd van woon-, verblijf- of slaapruimtes.

Kan ik de airco bedienen met een app?

Ja, de airco’s zijn te bedienen met een app op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je de airco vanaf elke locatie op afstand bedienen. Je kunt een schema instellen op basis van specifieke dagen en tijden, of bijvoorbeeld een half uur voor aankomst thuis of op kantoor de airco al aanzetten.

Kan een airco ook verwarmen?

Jazeker! Het mooie aan airco-installaties is dat ze niet alleen koelen maar ook verwarmen. Je bespaart flink op gaskosten door jouw huis of kantoor met een airco te verwarmen. Je kunt een airco het hele jaar gebruiken om de temperatuur te regelen.

Welke airco is voor mijn situatie het meest geschikt?

Dat is afhankelijk van de grootte van de ruimte die er moet worden gekoeld of verwarmd. Dit wordt berekend in aantal kubieke meters. Onze adviseurs helpen je graag om de beste airco te selecteren, op basis van het type airco, de energie-efficiëntie, het geluidsniveau, de functies en instellingen en jouw budget.

Kennisbank

Verder lezen over: