Locatie

Zonnepanelen in Hoogeveen

Profiteer van de zon met zonnepanelen in Hoogeveen. Laat WattSlimmer een gratis dakcheck uitvoeren voor een compleet inzicht in de geschiktheid van je dak en mogelijke opbrengst.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Overzicht Zonnepanelen Hoogeveen
Zelf schone energie opwekken

Zon is er voldoende, ruimte op het dak van je woning mogelijk ook. Het zijn de twee belangrijkste voorwaarden voor een mooie opbrengst van zonne-energie. Met de gratis dakcheck van WattSlimmer krijg je alle relevante informatie voor de aanschaf en installatie van hoogwaardige zonnepanelen in Hoogeveen. Onze kosteloze dakscan geeft je een goed inzicht van de geschiktheid van jouw dak voor het plaatsen van zonnepanelen. Onze deskundige duurzaamheidsadviseur vertelt ook hoeveel panelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn.

Zonnepanelen Almere
Subsidies en andere voordelen

Geen btw en renteloze lening als indirecte subsidie voor zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen vraagt een investering die je snel terugverdient. Met de huidige prijzen en rendementen is een terugverdientijd van 3 tot 6 jaar een reële inschatting. Er is geen landelijke subsidie meer voor de aankoop van zonnepanelen, maar er zijn wel speciale financiële regelingen waar je voordeel van hebt. Sinds januari 2023 geldt een btw-tarief van 0%, dat de koop van zonnepanelen in Hoogeveen extra aantrekkelijk maakt. Daarnaast is er de salderingsregeling, waarmee de overheid bijdraagt aan de opbrengst van je panelen. Bovendien helpt het Nationaal Warmtefonds je met een gunstige energiebespaarlening. Blijft je verzamelinkomen onder de € 60.000? Dan betaal je 0% rente.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel 085-800 0850, chat, of stuur een e-mail naar [email protected] om advies over zonnepanelen te krijgen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt bij je langs of bespreekt je wensen via de telefoon, waarna je de meest geschikte offerte krijgt.

Offerte op maat

Na het gesprek en de locatiebeoordeling sturen we je een offerte. Bij jouw akkoord plannen we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, zullen we samen met jou de installatiedatum voor de zonnepanelen bepalen!

De dag van installatie

Het moment is eindelijk hier, je zonnepanelen worden geïnstalleerd. Binnen één dag installeren wij je zonnepanelen snel, vakkundig en veilig.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Zonnepanelen installateur in Hoogeveen garandeert perfecte plaatsing

Zonnepanelen in Hoogeveen dragen bij aan een beter milieu, zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot en zijn duurzaam in gebruik. Bovendien bespaar je hiermee aanzienlijk op je stroomkosten en geef je de waarde van je woning een boost. De installatie van zonnepanelen is specialistenwerk, dat bij WattSlimmer in goede handen is. Onze zonnepanelen installateur in Hoogeveen monteert de panelen, de elektrische bedrading en het monitoringssysteem in één dag.  De omvormer wordt met het internet verbonden, zodat je de energieopbrengst met een handige app van WattSlimmer op je smartphone of tablet kunt volgen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Fabrieks- en installatiegarantie op zonnepanelen in Hoogeveen

Bij WattSlimmer krijg je twee jaar garantie op de installatie van jouw zonnepanelen in Hoogeveen. Als er na deze tijdsperiode iets met de installatie is (bijvoorbeeld als bevestigingsmaterialen loskomen bij een storm), kun je altijd een beroep op ons doen voor hulp. De fabrieksgarantie op de producten varieert van 10 tot 25 jaar, afhankelijk van de fabrikant en het type paneel.

Je hoeft de zonnepanelen in de regel niet schoon te maken. Ze zijn voorzien van een speciale coating, die de aanslag van vuil en andere verontreiniging voorkomt.  Benieuwd of zonnepanelen in Hoogeveen iets voor jou is? Neem contact op en overtuig je van de voordelen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Drenthe

Wij zijn in elke provincie van Nederland actief, ook in Drenthe! Bekijk het overzicht aan de rechterkant om te zien in welke woonplaatsen wij al vele huishoudens hebben ondersteund bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd