Locatie

Zonnepanelen in Amersfoort

Zelf energie opwekken was nog nooit zo makkelijk.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Een mooie 3d foto van daken met en zonder zonnepanelen in amersfoort
Adviesgesprek

Met de aankoop en installatie van zonnepanelen in Amersfoort ben je in staat om zelf groene energie op te wekken en tegelijkertijd fors te besparen op jouw energiekosten. WattSlimmer is jouw betrokken en betrouwbare specialist in duurzame energieoplossingen. Onze hoogwaardige panelen sluiten perfect aan op jouw behoefte. Onze ervaren, gecertificeerde installateurs plaatsen de zonnepanelen op vakkundige wijze in één dag. Afhankelijk van het aantal panelen, de locatie en het type omvormer verdien je de investering in 3 tot 6 jaar terug.

Woningcorporaties

Aanschaf van panelen snel terugverdiend, ook financiële regelingen beschikbaar

Heb je de aanschaf van zonnepanelen in Amersfoort al snel terugverdiend, daarnaast zijn er enkele gunstige financiële regelingen die jouw investering in een duurzame toekomst nog aantrekkelijker maakt. Denk aan 0% btw en een aantrekkelijke energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds. Als het verzamelinkomen minder dan € 60.000 bedraagt, wordt er geen rente in rekening gebracht.

Om ervan verzekerd te zijn dat jouw investering optimaal rendeert, is het van belang om je dak te laten controleren op geschiktheid voor zonnepanelen. Vraag een gratis dakcheck aan bij WattSlimmer. Een van onze deskundige installateurs bekijkt op locatie de hellingshoek van het dak (ideaal tussen de 30 en 40 graden), de eventuele schaduwwerking van bomen of grote gebouwen, de dakoriëntatie (het meest gunstig op het zuiden), de beschikbare ruimte op het dak en de conditie en draagkracht van het dak. Op basis hiervan ontvang je een scherpe offerte op maat.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag

Voor advies over zonnepanelen kunt u ons telefonisch bereiken op 085-800 0850, per chat, of via e-mail op [email protected].

Vrijblijvend advies

Onze adviseur kan je persoonlijk bezoeken of telefonisch je wensen doornemen, waarna je een op maat gemaakte offerte krijgt.

Offerte op maat

Je ontvangt een offerte van ons na het adviesgesprek en de locatie-inspectie. Bij jouw goedkeuring maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Na ontvangst van jouw akkoord op de offerte, stellen we samen met jou de installatiedatum voor de nieuwe zonnepanelen vast!

Onderhoud

Het moment is daar, je zonnepanelen komen eraan. Binnen 24 uur installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Installateur van zonnepanelen in Amersfoort die zijn vak verstaat

Je wilt natuurlijk een installateur van zonnepanelen in Amersfoort die zijn vak verstaat. Dan ben je bij WattSlimmer aan het juiste adres. Onze installateurs beschikken over de expertise, ervaring en vereiste certificaten. Ze zijn aangesloten bij Techniek Nederland en ze werken met de modernste materialen en apparatuur voor een veilige en rendabele plaatsing van zonnepanelen. Bovendien denken ze mee over de beste duurzaamheidsoplossing.

Nadat het benodigde aantal panelen is bepaald, verzorgt WattSlimmer een zorgvuldige installatie van de zonnepanelen, inclusief het aanbrengen van het montagesysteem, elektrische bedrading, aansluiting op het elektriciteitsnet en een monitoringssysteem om de prestaties van de panelen te volgen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Is mijn dak geschikt?

Met zonnepanelen in Amersfoort wordt zelf energie opwekken gemakkelijk. Na de installatie en de laatste test van het systeem, profiteer je direct van de zelf opgewekte elektriciteit. Wij geven twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden. Je hebt bovendien standaard fabrieksgarantie, die afhankelijk van de fabrikant en het type zonnepaneel tussen de 10 en 25 jaar ligt. WattSlimmer staat ook voor onderhoud en reparatie altijd voor je klaar. Maak je minder afhankelijk van het energienet, bespaar flink op je stroomkosten, zet een duurzame stap en verhoog de waarde van je woning. Kies voor eersteklas zonnepanelen in Amersfoort van WattSlimmer.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Utrecht

Wij zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Utrecht! Aan de rechterkant vind je een overzicht van alle woonplaatsen waar we al vele huishoudens hebben ondersteund bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd