Locatie

Zonnepanelen in Soest

Kies voor zonnepanelen in Soest en investeer in duurzaamheid met WattSlimmer, de specialist in hoogwaardige energieoplossingen.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Bespaar en verhoog de waarde

Met zonnepanelen in Soest doe je het milieu een groot plezier, bespaar je fors op je energiekosten én stijgt je woning of kantoorpand in waarde. De onzekere energiemarkt is aan grote veranderingen onderhevig. Zonnepanelen zijn een uitstekende oplossing om stijgende energieprijzen te voorkomen. Verduurzamen loont. Zeker als je kiest voor de hoge kwaliteit panelen, de betaalbaarheid en de deskundigheid van WattSlimmer, dé duurzaamheidsspecialist in Nederland.

Woningcorporaties

Vakkundige installatie zonnepanelen na gratis dakscan

Wil je graag zonnepanelen in Soest, maar weet je niet of het dak van jouw woning of bijgebouw hiervoor geschikt is en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Onze ervaren, gecertificeerde adviseur heeft de antwoorden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek en een gratis dakcheck aan en kom alles te weten over de helling en oriëntatie van het dak, de mogelijke schaduw van bomen of gebouwen, hoeveel ruimte je hebt voor zonnepanelen en of je dakconstructie sterk genoeg is voor het gewicht van de panelen.

De gratis dakscan helpt ook bij het bepalen van de optimale plaatsing van de zonnepanelen, om de energieopbrengst te maximaliseren. Onze experts zorgen voor een vakkundige en veilige plaatsing van de panelen. Je geniet nog dezelfde dag van de gratis stroom.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Snel terugverdienen met subsidie door btw-nultarief en gunstige energiebespaarlening

De salderingsregeling voor zonnepanelen is eindig, maar desondanks blijft de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Soest bij WattSlimmer bijzonder aantrekkelijk. Je profiteert van het gratis gebruik van zonnestroom en een vergoeding per kWh. Hoe meer panelen je hebt, hoe hoger je rendement.

Een terugverdientijd binnen 6 jaar is nog altijd mogelijk. Wacht niet te lang om maximaal voordeel te halen van de huidige regelingen. De overheid subsidieert indirect mee met de afschaffing (sinds 2023) van de btw op zonnepanelen. Dit scheelt je aanzienlijk in de kosten. Het Nationaal Warmtefonds heeft een aantrekkelijke energiebespaarlening om zonder rentebetaling (geldig tot een verzamelinkomen van € 60.000) zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. Met het optimaliseren van je eigen stroomverbruik op zonnige momenten haal je een nog hoger rendement op je panelen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

De prestaties van jouw zonnepanelen in Soest met slimme app volgen

Bespaar maandelijks op je energierekening. Je kunt elke dag zien hoeveel, dankzij het geïnstalleerde monitoringssysteem. Download de speciale WattSlimmer-app op je smartphone of tablet en volg de prestaties van jouw zonnepanelen. Je krijgt twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden en 10 tot 25 jaar fabrieksgarantie, afhankelijk van de fabrikant en het type paneel. Voor onvoorziene voorvallen met de zonnepanelen kun je altijd een beroep op WattSlimmer doen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Utrecht

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Utrecht! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd