Locatie

Zonnepanelen in Apeldoorn

Zelf energie opwekken was nog nooit zo makkelijk.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Daken van apeldoorn met zonnepanelen en zonder
Adviesgesprek

Zonnepanelen laten installeren in Apeldoorn is een slimme investering, waarbij je meerdere vliegen in een klap slaat. Je maakt je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en je helpt mee de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Tegelijkertijd profiteer je van een aanzienlijk lagere energierekening en een verhoging van je woningwaarde. De hoogwaardige zonnepanelen van WattSlimmer gaan jarenlang mee, vragen geen onderhoud en zorgen voor een hoge opbrengst. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst bijna € 1.000 bij de plaatsing van acht panelen en bijna € 1.400 bij twaalf zonnepanelen.

Woningcorporaties

Subsidie op zonnepanelen in de vorm van 0% btw en voordelige energiebespaarlening

Apeldoorn is volgens het onafhankelijke nieuwsplatform voor de zonne-energiesector Solar Magazine regionaal koploper qua zonnepanelen op het dak. Zonne-energie is momenteel de meest geschikte manier om duurzame energie op te wekken. Het is reden dat de gemeente Apeldoorn ervoor wil zorgen dat er de komende jaren meer zonnepanelen komen.

De overheid heeft verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen te stimuleren. Er is sinds 2023 geen btw-heffing meer op zonnepanelen op woningen en bijgebouwen van huizen. Door gebruik te maken van een voordelige energiebespaarlening, kun je via het Nationaal Warmtefonds goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen. Als het gezamenlijk inkomen lager is dan € 60.000, is de lening tegen 0% rente beschikbaar. Daarnaast profiteer je nog altijd van de salderingsregeling en is er subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag

Neem contact met ons op via telefoon (085-800 0850), chat, of e-mail ([email protected]) voor een adviesaanvraag voor zonnepanelen.

Advies op eigen locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Je ontvangt een offerte van ons na het adviesgesprek en de locatie-inspectie. Bij jouw goedkeuring maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Na akkoord maken wij de planning

Wanneer we jouw akkoord op de offerte hebben, regelen we samen met jou de dag voor de installatie van de zonnepanelen!

Dag van de installatie

De tijd is gekomen, je krijgt je zonnepanelen. In slechts één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Installateur van zonnepanelen in Apeldoorn verricht deskundige dakcheck

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen in Apeldoorn? Start de gratis dakcheck op de website van WattSlimmer. Na invulling van jouw gegevens, maken wij een afspraak met je voor een adviesgesprek op locatie. Een van onze vakbekwame, gecertificeerde installateurs van zonnepanelen in Apeldoorn inspecteert of jouw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Er wordt gekeken naar de helling en de richting van het dak, hoeveel schaduw er op je dak valt en hoeveel ruimte je op het dak hebt voor zonnepanelen. Onze expert checkt ook de kabelroute en de mogelijkheden van aansluiting van de panelen op de meterkast.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Jouw zonnepanelen in Apeldoorn in één dag geïnstalleerd

Jouw zonnepanelen in Apeldoorn worden in één dag geïnstalleerd. De panelen worden op het dak gemonteerd en aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Wij installeren een monitoringssysteem om het rendement van jouw zonnepanelen te kunnen volgen. Je krijgt twee jaar garantie op de installatie en 10 tot 25 jaar fabrieksgarantie, afhankelijk van de fabrikant en het type panelen. Meer weten? Neem gerust contact op met de specialisten van WattSlimmer. Wij helpen je graag.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Contact

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Gelderland

We zijn in heel Nederland actief, inclusief Gelderland! Aan de rechterkant vind je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen met het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd