Locatie

Zonnepanelen in Harderwijk

Zelf energie opwekken was nog nooit zo makkelijk.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Huizen met en zonder zonnepanelen in harderwijk
Investering voor de toekomst

Een investering in zonnepanelen in Harderwijk is een investering in je huis. De waarde van je woning gaat omhoog en je energielabel wordt beter. Daarnaast zijn zonnepanelen natuurlijk milieuvriendelijk én verlagen ze structureel je energierekening. Je bent veel minder afhankelijk van prijsschommelingen op de energiemarkt en zonnepanelen zijn bovendien fiscaal aantrekkelijk, omdat er sinds januari 2023 geen btw meer op deze panelen wordt geheven. Alle reden om een adviesgesprek met WattSlimmer aan te vragen, dé specialist in duurzaamheidsoplossingen in Harderwijk.

Zonnepanelen Almere
Woningcorporaties

Slimme investering met een snelle terugverdientijd

Zonne-energie is een bepalende factor in de energietransitie die momenteel gaande is. In tegenstelling fot vervuilende fossiele brandstoffen raakt de zon nooit op. De aanschaf en installatie van zonnepanelen in Harderwijk is een slimme investering, want de terugverdientijd ligt tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet je nog jarenlang van gratis elektriciteit. Zonnepalen zijn een zekere belegging die je met de huidige rentepercentages op spaarrekeningen niet snel evenaart.

Naast de financieel aantrekkelijke btw-teruggave en de salderingsregeling kun je als woningeigenaar een beroep op de interessante energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds doen. Het maximale bedrag dat je kunt lenen bedraagt € 27.000. Huiseigenaren met een gezamenlijk inkomen tot € 60.000 kunnen deze lening afsluiten tegen 0% rente. Daarboven worden lage rentetarieven gerekend.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Neem telefonisch contact op (085-800 0850), chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt bij je langs of bespreekt telefonisch je wensen, en daaropvolgend ontvang je de offerte die het beste bij jouw situatie past.

Offerte op maat

Je krijgt van ons een offerte na het adviesgesprek en de locatie-inspectie. Bij akkoord maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Na jouw akkoord op de offerte, plannen we in overleg met jou de installatie van de nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

De dag is eindelijk aangebroken, je zonnepanelen worden geleverd. Binnen 1 dag zorgen wij voor een snelle, vakkundige en veilige installatie van je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Zonnepanelen installateur in Harderwijk verricht gratis dakcheck

Voordat je besluit tot het installeren van zonnepanelen op het dak van jouw woning in Harderwijk, is het van belang om een deskundige analyse van je dak te laten uitvoeren. WattSlimmer helpt je met een gratis dakcheck. Onze ervaren zonnepanelen installateur in Harderwijk kijkt naar de dakoriëntatie en de hellingshoek van het dak, evenals naar de schaduwplekken door bomen, gebouwen of andere obstakels. De sterkte van het dak wordt beoordeeld, de kabelroute wordt bekeken en de aansluiting van de panelen op de meterkast wordt gecheckt.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Jouw zonnepanelen in Harderwijk in één dag geïnstalleerd

Onze gecertificeerde monteurs installeren jouw zonnepanelen in Harderwijk in één dag en sluiten deze aan op het elektriciteitsnet. Tevens wordt het monitoringssysteem geïnstalleerd. Je kunt aan de hand van een handige app van WattSlimmer op je smartphone of tablet je verbruik en rendement kunt volgen.

De garantie op de installatiewerkzaamheden is twee jaar. Daarnaast krijg je een fabrieksgarantie die, afhankelijk van de fabrikant en het type zonnepanelen, tussen de 10 en 25 jaar ligt. Je kunt sowieso altijd een beroep doen op WattSlimmer als er iets met je zonnepanelen is. Geïnteresseerd? Bel (0341 – 84 95 73), chat of mail ([email protected]) ons voor een adviesaanvraag voor zonnepanelen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Gelderland

Wij zijn actief in heel Nederland, inclusief Gelderland! Aan de rechterkant vind je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen met het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd