Locatie

Zonnepanelen in Putten

Zelf schone energie opwekken? Kies voor zonnepanelen in Putten en profiteer van 0% btw, aantrekkelijke leningen, en lagere energiekosten.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Zelf schone energie opwekken

Omarm de zon en kies net als vele anderen voor zonnepanelen in Putten. In deze Gelderse gemeente komen groene landschappen en milieubewustzijn samen. Wek zelf je energie op, maak je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en van de prijsschommelingen op de energiemarkt en breng je maandelijkse stroomkosten aanzienlijk omlaag. WattSlimmer helpt je als duurzaamheidsspecialist graag met de keuze, levering en installatie van zonnepanelen van A-kwaliteit in Putten. Laat de zon maar schijnen.

Zonnepanelen Almere
Woningcorporaties

Overheid subsidieert zonnepanelen met 0% btw en aantrekkelijke leningen

De overheid heeft sinds 2023 de btw op de aankoop en installatie van zonnepanelen afgeschaft. Deze indirecte subsidie scheelt je dus 21% in de kosten. Het kabinet hoopt hiermee woningeigenaren te stimuleren om zonnepanelen te plaatsen. Dat doet de gemeente Putten ook met een toekomstbestendig wonen lening. Met deze duurzaamheidslening kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen om (onder meer) zonnepanelen op je dak te installeren.

Je profiteert nog van de salderingsregeling en je kunt een beroep doen op de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds om zonnepanelen te financieren met gunstige voorwaarden. De rente is 0% voor eigenaren-bewoners met een verzamelinkomen minder dan € 60.000. Je kunt met deze laagdrempelige financiering maximaal € 27.000 lenen.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Contacteer ons voor advies over zonnepanelen via telefoon op 085-800 0850, per chat, of via e-mail naar [email protected].

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je om je wensen te bespreken, waarna je de best passende offerte ontvangt.

Offerte op maat

Na ons adviesgesprek en de evaluatie van je locatie sturen we een offerte. Wanneer je akkoord gaat, maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Als je de offerte hebt goedgekeurd, plannen we samen met jou de dag waarop de nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd worden!

De dag van installatie

Vandaag is het zover, je zonnepanelen komen eraan. Binnen 24 uur installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Zonnepanelen installateur in Putten verzorgt gratis dakcheck

Een gratis dakcheck van WattSlimmer is het ideale vertrekpunt om jouw reis naar duurzame energie te starten. Onze gecertificeerde en ervaren zonnepalen installateur in Putten maakt een gedetailleerde analyse van jouw dak en bekijkt of het geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

Factoren die in de beoordeling en het advies worden meegewogen zijn de dakoriëntatie, de hellingshoek van het dak, de eventuele schaduwwerking van bomen of gebouwen, de beschikbare ruimte op het dak en of het dak voldoende draagkracht heeft. De kabelroute wordt bekeken en of de zonnepanelen goed op de meterkast kunnen worden aangesloten.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Maatadvies over de beste zonnepanelen in Putten

De duurzaamheidsspecialisten van WattSlimmer adviseren je op maat over de soorten panelen en omvormers, het voor jou beste aantal panelen en de gemiddelde opbrengsten van de panelen. Het is tegenwoordig mogelijk om de kosten van aanschaf en installatie van zonnepanelen binnen 3 tot 6 jaar terug te verdienen, afhankelijk van het aantal panelen, de locatie en de omvormer.

WattSlimmer plaatst de zonnepanelen in éen dag, inclusief aansluiting op het elektriciteitsnet en de installatie van een monitoringssysteem. Download de app van WattSlimmer op je smartphone of tablet en bekijk actueel de opbrengsten van de panelen. De installatiegarantie is twee jaar, de fabrieksgarantie 10 tot 25 jaar. Enthousiast geworden? Onze deskundige klantenservice beantwoordt graag al je vragen of verzoeken voor zonnepanelen in Putten.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Gelderland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Gelderland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al talloze huishoudens hebben geholpen met hun eigen energieopwekking.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd