Locatie

Zonnepanelen in Hilversum

Met zonnepanelen in Hilversum investeer je niet alleen in duurzaamheid, maar ook in lagere energiekosten. Ontdek hoe WattSlimmer je hierbij kan helpen.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Verduurzaam met zonnepanelen: begin met een gratis dakcheck

Het plaatsen van zonnepanelen in Hilversum is een uitstekende eerste stap bij het verduurzamen van jouw woning of kantoor. Het is wel verstandig om eerst een gratis dakcheck te doen, zodat je zeker weet dat jouw dak geschikt is. WattSlimmer maakt een analyse van je dak. Daarbij wordt gekeken naar de dakoriëntatie, de dakhelling en schaduwval, evenals naar de dakoppervlakte en de staat en draagkracht van het dak. Hierna kan het optimale aantal panelen en het verwachte rendement worden bepaald.

Woningcorporaties

Subsidie op zonnepanelen in Hilversum: btw-nultarief en energiebespaarlening

De rijksoverheid heeft per 1 januari 2023 de btw op materialen en arbeid bij de aankoop en installatie van zonnepanelen van 21% naar 0% gebracht. Het btw-nultarief geldt voor panelen die op woningen of op bijgebouwen van een woning worden geïnstalleerd, zoals een schuur, garage of serre. Deze indirecte subsidie op zonnepanelen in Hilversum is ook van toepassing op montagemateriaal, omvormers, de aanleg van kabels en de aanpassing van de meterkast.

De energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds biedt een goede mogelijkheid om te investeren in de aankoop en installatie van zonnepanelen. Deze speciale lening maakt duurzame maatregelen toegankelijker voor een breed publiek. Tot een verzamelinkomen van € 60.000 wordt er geen rente gerekend, daarboven slechts een lage rente. Je kunt maximaal € 27.000 laagdrempelig financieren.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Ervaren, gecertificeerde installateur van zonnepanelen in Hilversum komt langs

Zonnepanelen hebben een levensduur van ruim 25 jaar. Dankzij factoren als hoge energieprijzen op de markt, A-kwaliteit panelen met een hoog vermogen en scherpe aankoopprijzen, kun je de zonnepanelen binnen zes jaar terugverdienen.

Elke WattSlimmer-installateur voor zonnepanelen in Hilversum is ervaren en gecertificeerd, met InstallQ-erkenning. En is aangesloten bij branchevereniging Techniek Nederland. De montage en installatie van jouw panelen wordt binnen één dag gerealiseerd, inclusief aansluiting op het elektriciteitsnet en een monitoringssysteem. Aan de hand van een handige WattSlimmer-app op je smartphone of tablet zie je altijd actueel de opbrengsten van de verschillende zonnepanelen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

Wek zelf energie op met hoogwaardige en betaalbare zonnepanelen in Hilversum

Je wekt met zonnepanelen in Hilversum zelf energie op en je maakt je minder afhankelijk van het energienet. Je brengt je stroomkosten flink omlaag en de waarde van je woning gaat omhoog. WattSlimmer geeft je 2 jaar garantie op de installatie van de panelen. De fabrieksgarantie ligt tussen de 10 en 25 jaar, afhankelijk van de fabrikant en het type paneel. Neem gerust contact op en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij helpen je graag.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Noord-Holland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Noord-Holland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd