Locatie

Zonnepanelen in Huizen

Met zonnepanelen in Huizen bespaar je op je energiekosten en draag je bij aan een duurzaam milieu.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Bespaar geld en help het milieu

Wil jij met zonnepanelen in Huizen op een doeltreffende manier duurzame energie opwekken? Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart hiermee veel geld op je stroomrekening. Hoe hoger de energieprijzen, hoe sneller je je zonnepanelen terugverdient. Dat kan binnen zes jaar, ook al is de salderingsregeling eindig. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met WattSlimmer en overtuig je van de vele voordelen van zonne-energie.

Woningcorporaties

Slim investeren met indirecte subsidie op zonnepanelen in de gemeente Huizen

De prijs-kwaliteitverhouding van zonnepanelen wordt steeds beter. Het vermogen van de panelen en daarmee het rendement wordt steeds hoger, de aanschafprijzen worden steeds aantrekkelijker.  De overheid heeft sinds 1 januari 2023 de aankoop en installatie van zonnepanelen vrijgesteld van btw. Dankzij deze indirecte subsidie op zonnepanelen in de gemeente Huizen bespaar je als particulier 21% op de investering.

Als eigenaar-bewoner kun je ook een beroep doen op de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Je betaalt geen rente voor deze laagdrempelige financiering als het verzamelinkomen minder dan € 60.000 bedraagt. Er zijn geen verborgen kosten. Het is mogelijk om tussen de € 1.000 en € 27.000 te lenen.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Vraag een gratis dakcheck aan om te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen

Vrijwel elk dak is geschikt voor zonnepanelen in Huizen, ook een plat dak of een dakkapel. Doe de gratis dakcheck van WattSlimmer en ontdek of jouw dak passend is voor zonnepanelen. Een van onze duurzaamheidsspecialisten verzorgt op locatie een gedetailleerde analyse, waarbij wordt gekeken naar de ruimte op het dak, de conditie en de draagkracht van het dak, de ligging ten opzichte van de zon, de hellingshoek en de eventuele schaduwval door bomen of gebouwen.

De ervaren, gecertificeerde monteurs van WattSlimmer zorgen voor een vakkundige en veilige installatie van jouw zonnepanelen binnen één dag. Nadat de panelen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, wordt het systeem uitgebreid getest op zijn werking. Download de WattSlimmer-app op je smartphone of tablet en je kunt dankzij het geïnstalleerde monitoringssysteem direct de prestaties van jouw panelen in de gaten houden.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

Installatiegarantie en fabrieksgarantie op producten bij zonnepanelen in Huizen

WattSlimmer geeft twee jaar garantie op de installatie van de zonnepanelen in Huizen. Daarnaast krijg je fabrieksgarantie op de gebruikte producten tussen de 10 en 25 jaar, afhankelijk van de fabrikant en het type paneel. Gaat er toch iets mis met jouw zonnepanelen? Dan zijn wij er om je te helpen. Neem contact op met onze deskundige klantenservice en informeer naar de mogelijkheden om jaar na jaar maximaal te genieten van zonnepanelen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Noord-Holland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Noord-Holland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd