Locatie

Zonnepanelen in Almere

Zelf energie opwekken was nog nooit zo makkelijk.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Zonnepanelen Almere nog niet op alle daken
Zelf schone energie opwekken

Wil je zonnepanelen in Almere? WattSlimmer levert als duurzaamheidsspecialist hoogwaardige zonnepanelen en installeert deze vakkundig op het dak van jouw woning of bedrijf. Het is een investering in schone, hernieuwbare energie die zich snel terugverdient. Met zonnepanelen draag je bij aan een duurzame toekomst en maak je je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Jouw maandelijkse energiekosten gaan fors omlaag en de waarde van je woning of kantoor gaat omhoog.

Woningcorporaties

Subsidie, leningen en andere regelingen voor duurzame maatregelen

De gemeente Almere heeft duurzame energie hoog in het vaandel staan. Er zijn voor woningeigenaren en ondernemers subsidies, leningen en andere regelingen voor het nemen van duurzame maatregelen. De overheid helpt een handje. Zo is de btw op zonnepanelen op 1 januari 2023 afgeschaft. Het btw-tarief is 0%. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen in Almere extra aantrekkelijk. Je kunt ze op of bij je woning plaatsen, op het dak van je huis of bedrijfspand of op jouw schuur of garage.

Met zonnepanelen profiteer je van de salderingsregeling, waarbij je zelfgeproduceerde elektriciteit aan het elektriciteitsnet mag leveren en wegstrepen tegen jouw verbruik op een ander moment. Je kunt ook via een interessante energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds goedkoop geld lenen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Almere. De rente bedraagt 0% als het verzamelinkomen onder de € 60.000 blijft.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Deskundige zonnepanelen installateur in Almere zorgt voor dakinspectie

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen in Almere? Doe de gratis dakcheck op de website van WattSlimmer. Vul online je postcode en huisnummer in, gevolgd door je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen contact op voor een adviesgesprek bij jou op locatie. Onze deskundige, gecertificeerde zonnepanelen installateur in Almere inspecteert het dak, de kabelroute en de mogelijkheden van aansluiting van de zonnepanelen op de meterkast. Dankzij een zeer geavanceerd programma kunnen wij jouw dak ook op afstand inmeten.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Installatie zonnepanelen in Almere in één dag geregeld

Na de dakinspectie en jouw akkoord met de offerte, wordt het benodigde aantal panelen bepaald en verzorgt WattSlimmer een vakkundige en veilige installatie. De gemonteerde panelen worden op het elektriciteitsnet aangesloten. Met een monitoringssysteem kun je de prestaties van de zonnepanelen volgen.

De installatie van jouw zonnepanelen in Almere is in één dag geregeld. Je krijgt twee jaar garantie op de installatie. Daarnaast heb je standaard fabrieksgarantie die varieert tussen de 10 en 25 jaar. De zonnepanelen van WattSlimmer hebben een terugverdientijd van 3 tot 6 jaar, afhankelijk van het aantal panelen, de locatie en de gekozen omvormer.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Flevoland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, ook in Flevoland! Bekijk in het overzicht aan de rechterkant alle woonplaatsen waar wij succesvol meerdere huishoudens hebben geholpen met het zelf opwekken van energie!

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd