Locatie

Zonnepanelen in Lelystad

Maak van je dak een bron van duurzame energie met WattSlimmer, de specialist in zonnepaneleninstallatie en -advies.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Investeer, bespaar en verhoog

Zonnepanelen in Lelystad is een rendabele en milieuvriendelijke investering. De prijzen van panelen zijn nog nooit zo aantrekkelijk geweest en de kwaliteit ervan wordt steeds hoger. Jouw energiekosten gaan flink omlaag en het energielabel van jouw woning of kantoor gaat omhoog, waardoor de waarde van jouw pand stijgt. WattSlimmer is jouw deskundige en betrokken partner voor de gedeeltelijke overstap op zonnestroom, waarmee je een optimaal rendement haalt.

Woningcorporaties

Gecertificeerde en ervaren zonnepanelen installateur in Lelystad

WattSlimmer is een gevestigde naam in duurzaamheidsland. De montage en installatie van jouw panelen wordt uitgevoerd door een zonnepanelen installateur in Lelystad, die over de vereiste expertise en certificaties beschikt. Al onze monteurs zijn aangesloten bij branchevereniging Techniek Nederland. Zij verzorgen binnen één dag een vlekkeloze en veilige installatie van de zonnepanelen, inclusief aansluiting op het elektriciteitsnet en monitoringssysteem. Met een handige app op je smartphone of tablet volgt je actueel de opbrengsten van jouw panelen.

Wil je weten of jouw dak in Lelystad geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel panelen je kunt plaatsen? Vraag een gratis dakcheck aan bij WattSlimmer. Onze erkende adviseur informeert je over de dakhelling, dakoriëntatie ten opzichte van de zon, eventuele schaduwwerking van objecten, de ruimte, conditie en draagkracht van het dak. Op basis van de adviezen haal je het hoogste rendement uit jouw panelen.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Met subsidie zonnepanelen in Lelystad investering binnen zes jaar terugverdienen

Ondanks het toekomstige afschaffen van de salderingsregeling blijven de stroomkosten voor huizen met zonnepanelen lager dan voor woningeigenaren zonder panelen. Je gebruikt direct gratis een deel van de opgewekte stroom en je krijgt een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je teruglevert aan het energienet.

Bovendien geeft de rijksoverheid een indirecte subsidie voor zonnepanelen in Lelystad met een btw-vrijstelling op de aankoop en installatie van panelen. Dit scheelt je 21% op de kosten. Het Nationaal Warmtefonds maakt de drempel nog lager met een renteloze lening (tot een verzamelinkomen van € 60.000): de energiebespaarlening. Je kunt tot een bedrag van € 27.000 voordelig financieren. Alles bij elkaar kun je binnen zes jaar de investering in zonne-energie terugverdienen.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

Zonnepanelen in Lelystad; winst voor het milieu én voor je portemonnee

WattSlimmer geeft twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden van de zonnepanelen in Lelystad, maar staat ook daarna voor je klaar als er iets met jouw panelen is. De standaard fabrieksgarantie op de producten is 10 jaar, maar er zijn ook fabrikanten die 25 jaar garantie geven. Wij kunnen je adviseren over de verschillende typen zonnepanelen en omvormers. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom te weten hoe je winst voor het milieu en voor jouw portemonnee perfect kunt combineren.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Flevoland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Flevoland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd