Locatie

Zonnepanelen in Urk

Met zonnepanelen in Urk zet WattSlimmer zich in voor aanzienlijke besparingen op je energierekening en draag je actief bij aan een duurzamere toekomst.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Maak duurzaamheid werkelijkheid: bespaar met zonnepanelen

Wil je leven in een wereld waarin je energierekening aanzienlijk daalt en je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamer toekomst? Met zonnepanelen in Urk blijft dit geen droom, maar wordt het werkelijkheid. WattSlimmer helpt je aan hoogwaardige zonnepanelen tegen een scherpe prijs. In combinatie met de veel lagere stroomrekening en gunstige financiële regelingen verdien je de zonnepanelen ook bij een toekomstige afschaffing van de salderingsregeling binnen zes jaar terug.

Woningcorporaties

Met gratis dakcheck worden al je vragen over installatie en rendement beantwoord

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen passen er op het dak van mijn woning of bijgebouw? En hoeveel kan ik jaarlijks besparen op mijn energiekosten? Het zijn vragen die onze expert kan beantwoorden na een gratis dakcheck. Op basis van factoren als de hellingshoek van het dak, de oriëntatie ten opzichte van de zon en de schaduwvlakken door bomen en omliggende gebouwen kan een betrouwbaar advies worden gegeven.

Onze ervaren, gecertificeerde adviseur kijkt ook naar de conditie en draagkracht van het dak, evenals naar de kabelroute en de mogelijke aansluiting van de zonnepanelen op de meterkast. De installatie is binnen één dag geregeld en direct vanaf de oplevering in werking. Dankzij het monitoringssysteem zie je altijd actueel de opbrengsten van de panelen. Je krijgt twee jaar garantie op de installatie en 10 tot 25 jaar fabrieksgarantie op de producten.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Indirecte subsidie op zonnepanelen in Urk en renteloze energiebespaarlening

Uit een recente rapportage van onderzoeksbureau TNO blijkt dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Urk de komende jaren kort blijft, afschaffing van de salderingsregeling of niet. Hier zijn verschillende redenen voor. Naar verwachting blijft de elektriciteitsprijs de komende jaren op een hoog niveau, hoger dan voor de Russische invasie van Oekraïne. Tegelijkertijd brengen zonnepanelen steeds meer op, terwijl de aankoopprijzen gelijk blijven of zelfs dalen. De investeringskosten voor panelen per kWh gaan omlaag, het rendement gaat omhoog en de terugverdientijd wordt korter.

Het is ook goed om te weten dat de overheid sinds 1 januari 2023 de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen heeft afgeschaft, waardoor deze investering met 21% vermindert. Daarnaast kun je terecht bij het Nationaal Warmtefonds voor een laagdrempelige energiebespaarlening tot een bedrag van € 27.000. Bij een verzamelinkomen tot € 60.000 wordt er geen rente gerekend.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

Zonnepanelen in Urk combineren met een thuisbatterij

Met zonnepanelen in Urk gaat je energielabel omhoog en stijgt de waarde van je woning. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, hoe sneller je de investering terugverdient. Daarnaast worden thuisaccu’s de komende jaren steeds beter en goedkoper. Hiermee kun je een groter deel van de stroom die je met je panelen opwekt zelf verbruiken, waarmee je rendement omhoog gaat. Geïnteresseerd in de voordelen van zonne-energie? Neem contact op met WattSlimmer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Flevoland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Flevoland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd