Locatie

Zonnepanelen in Dronten

Kies voor zonnepanelen in Dronten en maak gebruik van WattSlimmer’s expertise voor een duurzame energieoplossing.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Duurzame investering voor een groene toekomst

Zonnepanelen in Dronten zijn naast een investering in een duurzame toekomst immer nog een goede financiële besteding. De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee en met een terugverdientijd binnen 6 jaar kun je jarenlang genieten van gratis zonnestroom en een lage energierekening. De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter, de prijs steeds interessanter en het rendement steeds hoger. Met de komende jaren te verwachten hogere energieprijzen, ben je er met panelen van WattSlimmer op tijd bij.

Woningcorporaties

Eerst een gratis dakcheck, dan een deskundige installatie voor optimaal rendement

WattSlimmer heeft een gratis service in de vorm van een dakcheck die duidelijk maakt hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen in Dronten. De scan wordt uitgevoerd door een van onze gecertificeerde en ervaren duurzaamheidsadviseurs en geeft je gedetailleerde informatie over de staat en positie van je dak, de hoeveelheid zonlicht die het dak vangt en de potentiële opbrengst van zonnepanelen op jouw dak. Er wordt gelijk gekeken naar de kabelroute en de mogelijke aansluiting van de panelen op de meterkast.

De montage en installatie van de zonnepanelen is binnen één dag geregeld, inclusief de aansluiting van een monitoringssysteem. Download onze speciale app op je smartphone of tablet en je kunt dagelijks naar de opbrengsten van jouw panelen kijken en zien of alles naar wens verloopt.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Bel ons op 085-800 0850, chat met ons, of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over zonnepanelen.

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen te bespreken. Op basis daarvan ontvang je de best passende offerte voor jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie sturen we je een offerte. Zodra je akkoord gaat, plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra wij jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, plannen we samen met jou de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

Vandaag is de dag, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Gunstige, renteloze leningen en btw-vrijstelling als indirecte subsidie

De gemeente Dronten stimuleert dat haar inwoners duurzaamheidsmaatregelen treffen. Via de website van de gemeente kan een duurzaamheidslening voor zonnepanelen worden aangevraagd. Daarnaast kun je je panelen in Dronten financieren met een aantrekkelijke energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Tot een verzamelinkomen van € 60.000 wordt geen rente in rekening gebracht. Je kunt tot een bedrag van € 27.000 van deze laagdrempelige financiering gebruikmaken.

De overheid draagt ook een steentje bij. Sinds 1 januari 2023 wordt er geen btw meer bij de levering en installatie van zonnepanelen berekend. Het maakt de panelen extra aantrekkelijk, met een 21% lagere uitgavepost.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

4.9   110 Google reviews
Informatie

Realiseer jouw duurzaamheidswens met zonnepanelen in Dronten

Naast de gratis zonnestroom en de lagere energierekening verhoog je met zonnepanelen de waarde van je woning en je vermindert je CO2-uitstoot. Je krijgt sowieso twee jaar garantie op de installatie van jouw zonnepanelen. Ook daarna staat WattSlimmer voor je klaar. De lange fabrieksgarantie is afhankelijk van de fabrikant en het type paneel en ligt tussen de 10 en 25 jaar. Neem contact op en vraag een vrijblijvend advies op maat aan om jouw duurzaamheidswens te realiseren.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Flevoland

We zijn actief in elke provincie van Nederland, waaronder Flevoland! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben geholpen bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd