Locatie

Zonnepanelen in Almelo

Kies voor zonnepanelen in Almelo en profiteer van ruim duizend zonuren per jaar. Laat WattSlimmer je helpen met een gratis dakcheck en deskundig advies.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Huizen en daken met en zonder zonnepanelen in almelo
Zelf schone energie opwekken

De aanschaf van zonnepanelen in Almelo is een slimme keuze. Er is namelijk genoeg zon. De daken van woningen in Almelo staan ruim duizend uur per jaar in de volle zon. En zelfs nog meer bij een zonnige lente en zomer. De adviseur van WattSlimmer komt graag bij je langs om te beoordelen wat de beste mogelijkheid is voor zonnepanelen op het dak van jouw huis of bijgebouw. Doe de gratis dakcheck en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend advies en een deskundige dakinspectie.

Zonnepanelen Almere
Woningcorporaties

Financiële steun maakt zonnepanelen voor brede groep mogelijk

De gemeente Almelo wil in 2050 energieneutraal zijn. Daar hebben ze de eigen inwoners voor nodig. Aangezien de investering in zonnepanelen in Almelo tegenwoordig al zo financieel interessant is met een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar, is er geen landelijke subsidie meer. Er is wél indirecte geldelijke steun. Zo betaal je sinds januari 2023 geen btw meer voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Dat scheelt je 21% van de aanschafkosten.

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er via de salderingsregeling zelfs op verdienen. Verder maakt de interessante energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds de aankoop van panelen mogelijk. Je kunt tot € 27.000 onder gunstige voorwaarden lenen. Er geldt zelfs een rente van 0% als het verzamelinkomen onder de € 60.000 blijft.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Voor advies over zonnepanelen kunt u ons bereiken via telefoon (085-800 0850), chat, of e-mail ([email protected]).

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen door te nemen, zodat je een offerte op maat krijgt.

Offerte op maat

Na ons adviesgesprek en de locatie-inspectie ontvang je een offerte van ons. Bij akkoord maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Nadat we jouw akkoord op de offerte hebben, plannen we in samenspraak met jou de installatie van de nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

De tijd is aangebroken, je zonnepanelen worden geplaatst. In één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Zonnepanelen installateur in Almelo met de vereiste ervaring en certificaten

De zonnepanelen installateur in Almelo die bij jouw woning of bijgebouw de zonnepanelen plaatst, is ervaren, beschikt over de vereiste certificaten en is aangesloten bij de branchevereniging Techniek Nederland. Wij realiseren de installatie in één dag en zorgen ervoor dat je maximaal rendement haalt uit de zonnepanelen. Je kunt de opbrengsten van de panelen zelf in de gaten houden met de handige app van WattSlimmer, die je eenvoudig op je smartphone of tablet kunt downloaden.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Met hoogwaardige zonnepanelen in Almelo zelfvoorzienend in energie

Met zonnepanelen in Almelo word je zelfvoorzienend in energie en profiteer je van lagere stroomkosten en milieuwinst. Je maakt je hiermee minder afhankelijk van het energienet en de sterk fluctuerende prijzen. Jouw woningwaarde gaat met deze schone energiebron omhoog. WattSlimmer geeft twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden. Daarnaast heb je standaard een langjarige fabrieksgarantie op de producten. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek over zonnepanelen. Wij plannen een afspraak in en informeren je over alle voordelen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Overijssel

We zijn in elke provincie van Nederland actief, ook in Overijssel! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al talloze huishoudens hebben geholpen met hun eigen energieopwekking.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd