Locatie

Zonnepanelen in Kampen

Kies voor zonnepanelen in Kampen en geniet van milieuvriendelijke, financiële voordelen. Door te investeren in zonne-energie verlaag je je energiekosten, verhoog je je woningwaarde en draag je bij aan een groenere toekomst.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Daken zonder zonnepanelen in Harderwijk
Je eigen duurzame energiebron

In jouw zoektocht naar duurzame energiebronnen die zowel het milieu ten goede komen als je financieel voordeel bieden, kom je vanzelf uit bij zonnepanelen in Kampen. Je genereert voortaan elektriciteit van een hernieuwbare bron (de zon), waarbij geen schadelijke emissies vrijkomen. Door te investeren in zonne-energie draag je bij aan een schonere, groenere toekomst, breng je je maandelijkse energielast flink omlaag en verhoog je je woningwaarde. WattSlimmer is jouw deskundige en betrokken partner om in Kampen hoogwaardige zonnepanelen te leveren en installeren.

Zonnepanelen Almere
Woningcorporaties

Subsidie in de vorm van 0% btw op aankoop en renteloze energiebespaarlening

Het investeren in zonnepanelen in Kampen is om meerdere redenen financieel interessant. De combinatie van de hoge kwaliteit panelen en de hoeveelheid zonuren in Nederland, zorgt ervoor dat de terugverdientijd al tussen de 3 en 6 jaar ligt. De aantrekkelijkheid van zonnepanelen wordt verder vergroot door het feit dat sinds januari 2023 er 0% btw op de aanschaf wordt geheven. Deze indirecte subsidieregeling geldt zowel voor de materialen als de arbeidskosten van montage en installatie.

Je kunt ook gebruikmaken van de interessante energiebespaarlening, een initiatief van het Nationaal Warmtefonds dat huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) de mogelijkheid biedt om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen. De lening is renteloos als het verzamelinkomen onder de € 60.000 blijft.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Wilt u een adviesaanvraag voor zonnepanelen doen? Neem contact op via 085-800 0850, chat, of e-mail naar [email protected].

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag langs of belt je op om je wensen te bespreken, waarna je een offerte krijgt die het beste aansluit op jouw situatie.

Offerte op maat

Na het adviesgesprek en de beoordeling van de locatie sturen we je een offerte. Bij jouw goedkeuring plannen we de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra je akkoord geeft op de offerte, maken we samen met jou een afspraak voor de installatie van jouw zonnepanelen!

De dag van installatie

Het is zover, je krijgt je zonnepanelen. Wij installeren je zonnepanelen binnen één dag snel, vakkundig en veilig.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Gratis dakscan van deskundige installateur van zonnepanelen in Kampen

Wil je weten of het dak van jouw woning of bijgebouw geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen? Doe de gratis dakcheck bij WattSlimmer. Onze duurzaamheidsspecialist kijkt naar de dakoriëntatie en de hellingshoek van het dak, evenals naar de schaduwval van obstakels als bomen, gebouwen of andere objecten die de opbrengst van de zonnepanelen kunnen beïnvloeden. De beschikbare ruimte op het dak wordt beoordeeld en de staat en de draagkracht van het dak. Tevens is oog voor de kabelroute en de mogelijkheden om de zonnepanelen op de meterkast aan te sluiten.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Rendement van zonnepanelen in Kampen monitoren met handige app

WattSlimmer werkt bij de installatie van zonnepanelen in Kampen met vakkundige, gecertificeerde monteurs die aangesloten zijn bij de branchevereniging Techniek Nederland. Zij plaatsen het montagesysteem en de panelen, sluiting de elektrische bedrading aan op het elektriciteitsnet en installeren het monitoringssysteem. Met een handige app – die je op je smartphone of tablet kunt downloaden – houd je vervolgens het rendement van de panelen in de gaten.

De installatie is in één dag geregeld. Je krijgt twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden en 10 tot 25 jaar fabrieksgarantie op de producten. Wil je meer informatie of advies? Neem contact op en wij vertellen je alles wat je wilt weten over zonnepanelen in Kampen.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Overijssel

We zijn overal in Nederland actief, ook in Overijssel! Rechts vind je een lijst van alle plaatsen waar we al vele huishoudens hebben ondersteund bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd