Locatie

Zonnepanelen in Zwolle

Zelf schone energie opwekken? Kies voor zonnepanelen in Zwolle met advies en installatie door WattSlimmer, dé duurzaamheidsspecialist.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Daken zonder zonnepanelen in zwolle
Zelf schone energie opwekken

Afwachten is geen optie als het gaat om duurzaamheid. Gelukkig kun je zelf aan de slag en zelf energie opwekken met de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Zwolle. WattSlimmer bewijst zich al jaren als dé duurzaamheidsspecialist die innovatieve en energie-efficiënte oplossingen aandraagt. Onze installateurs zijn vakkundig, ervaren en gecertificeerd. Wij werken met de modernste materialen en apparaten. En denken met je mee over de meest ideale plaatsing van de zonnepanelen en het behalen van het maximale rendement uit de zonne-energie.

Woningcorporaties

Gemeente Zwolle versoepelt regels voor zonnepanelen en overheid subsidieert mee

De gemeente Zwolle wil in 2050 energieneutraal zijn en alle energie duurzaam opwekken. Daarin past een hernieuwbare bron als de zon perfect. De overheid subsidieert zonnepanelen in Zwolle via een btw-nultarief op het leveren en installeren van zonnepanelen. Het maakt deze duurzaamheidskeuze extra voordelig en aantrekkelijk. Je kunt deze investering al in 3 tot 6 jaar tijd terugverdienen.

De gemeente Zwolle heeft de mogelijkheden voor zonnepanelen in de stad recentelijk versoepeld. Ze mogen nu onder voorwaarden ook worden geplaatst op monumenten en in het beschermd stadsgezicht. Kun je wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Het Nationaal Warmtefonds heeft de interessante energiebespaarlening geïntroduceerd. Je kunt tot € 27.000 lenen en betaalt zelfs geen rente als het verzamelinkomen onder de € 60.000 blijft.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Voor zonnepanelen advies kunt u ons bellen op 085-800 0850, een chat starten, of e-mailen naar [email protected].

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of bespreekt je wensen telefonisch, zodat je de meest passende offerte voor jouw situatie krijgt.

Offerte op maat

e ontvangt een offerte van ons na het adviesgesprek en de evaluatie van de locatie. Bij jouw goedkeuring maken we een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Nadat we jouw akkoord op de offerte hebben ontvangen, regelen we samen met jou de installatie van de nieuwe zonnepanelen!

De dag van installatie

De dag is gekomen, je zonnepanelen worden geleverd. Binnen een dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Zonnepanelen installateur in Zwolle maakt grondige analyse van mogelijkheden

Met een gratis dakcheck van WattSlimmer krijg je een goede indicatie van de geschiktheid van jouw dak voor het installeren van zonnepanelen en hoeveel panelen je kunt plaatsen op het dak van je woning of bijgebouw. In ons advies wordt rekening gehouden met de specifieke locatie, de technische specificaties van de zonnepanelen, de dakoriëntatie en helling, de eventuele schaduwval, de ruimte op het dak en de conditie en belastbaarheid van het dak. Onze erkende zonnepanelen installateur in Zwolle checkt ook de kabelroute en de beste aansluiting van de panelen op de meterkast.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Adviesaanvraag voor hoogwaardige zonnepanelen in Zwolle

Wil je een adviesaanvraag voor zonnepanelen in Zwolle?  Neem telefonisch (0341 – 84 95 73), per chat of via e-mail ([email protected]) contact met ons op. Na het gesprek en de locatiebeoordeling ontvang je een offerte op maat. Bij een akkoord wordt de afspraak ingepland en worden de panelen geplaatst, inclusief monitoringssysteem om de opbrengsten van de panelen live te kunnen bekijken. WattSlimmer plaatst de zonnepanelen in één dag en geeft twee jaar garantie op de installatie. De gebruikte producten vallen onder de fabrieksgarantie die tussen de 10 en 25 jaar ligt, afhankelijk van de fabrikant en het type paneel.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Overijssel

We zijn door heel Nederland actief, ook in Overijssel! Aan de rechterkant zie je een overzicht van alle plaatsen waar we al veel huishoudens hebben geholpen met het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd