Locatie

Zonnepanelen in Hengelo

Profiteer van de gratis energie van de zon met zonnepanelen in Hengelo.

Direct contact opnemen

Adviesgesprek aanvragen.

Ontvang vrijblijvend advies op eigen locatie.

Binnen 60 seconden geregeld!
Zonnepanelen op daken in Hengelo
Gratis energie van de zon

Wil jij zonnepanelen in Hengelo en direct profiteren van de gratis energie van de zon? Doe de gratis dakcheck van WattSlimmer en wij nemen als dé duurzaamheidsspecialist in Overijssel contact op voor een adviesgesprek bij jou op locatie. Onze ervaren, gecertificeerde installateur beoordeelt de helling en oriëntatie van het dak, de eventuele schaduwval en de beschikbare ruimte, conditie en draagkracht van het dak. Tevens wordt de kabelroute en de mogelijke aansluiting van de zonnepanelen op de meterkast bekeken. Alles voor een maximaal rendement en zo laag mogelijke energielast.

Duurzame energie hoog in het vaandel

Gemeente Hengelo stimuleert gebruikmaking energie van zonnepanelen

De gemeente Hengelo werkt met de inwoners en ondernemers samen aan een duurzame stad. Het bestuur wil dat in 2030 meer dan de helft van de huishoudens in Hengelo gebruikmaakt van energie van zonnepanelen en windturbines. In 2050 iedere inwoner. Het is uiterst aantrekkelijk om te investeren in zonne-energie. Je profiteert van de salderingsregeling en het btw-nultarief op de aankoop en installatie van zonnepanelen in Hengelo.

Er zijn nog andere regelingen om voordelig van de zon te genieten. Denk aan de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Een lening waarmee je als huiseigenaar onder gunstige voorwaarden je zonnepanelen kunt financieren. Het maximale leenbedrag is € 27.000. Als het verzamelinkomen onder de € 60.000 blijft, betaal je géén rente.

Onze werkwijze

Hoe we jou helpen

De aanvraag van zonnepanelen

Neem contact met ons op voor advies over zonnepanelen via telefoon (085-800 0850), chat, of e-mail ([email protected]).

Advies op locatie

Onze adviseur komt graag bij je langs of belt je op om je wensen door te nemen, zodat je een offerte krijgt die perfect past bij jouw situatie.

Offerte op maat

Na het gesprek en de locatiebeoordeling sturen we je een offerte. Na jouw akkoord plannen we samen een afspraak voor de installatie van de zonnepanelen.

Planning

Zodra je akkoord gaat met de offerte, plannen we samen met jou de dag voor de installatie van jouw zonnepanelen!

De dag van installatie

Het moment is aangebroken, je zonnepanelen worden geplaatst. Binnen één dag installeren wij snel, vakkundig en veilig je zonnepanelen.

Cases

Airco oplossing voor de nieuwe woning van Laura en Stefan

Ontdek hun verduurzamingsreis

Cases

Albert & Renate verwarmen middels een hybride warmtepomp.

Ontdek hun verduurzamingsreis
Installatie

Gecertificeerde zonnepanelen installateur in Hengelo geeft advies en uitleg

Het is verstandig om de zonnepanelen in Hengelo te laten installeren door een erkende specialist. Dan ben je bij WattSlimmer aan het juiste adres. Onze ervaren monteurs beschikken over de expertise en de vereiste certificaten. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging Techniek Nederland. De zonnepanelen installateur in Hengelo die bij jou langskomt, werkt met de modernste materialen en technieken om het hoogste rendement op jouw panelen te realiseren. Je krijgt advies over hoeveel zonnepanelen het beste resultaat geven en uitleg over welke gemiddelde opbrengsten je kunt verwachten.

Nederlands best beoordeelde energie leverancier

5.0   109 Google reviews
Informatie

Altijd inzicht in het rendement van je zonnepanelen in Hengelo

WattSlimmer verzorgt de levering, montage en installatie van de zonnepanelen in Hengelo in één dag. Het systeem wordt op het elektriciteitsnet aangesloten en uitgebreid getest, zodat je direct van je zelfopgewekte energie profiteert. Aan de hand van het geïnstalleerde monitoringssysteem en een app van WattSlimmer heb je altijd live inzicht in het rendement van je panelen.

Je krijgt van WattSlimmer twee jaar garantie op de installatiewerkzaamheden en 10 tot 25 jaar fabrieksgarantie op de gebruikte producten. Benieuwd naar de mogelijkheden en geïnteresseerd in de voordelen van zonnepanelen in Hengelo? Neem contact op en laat je deskundig informeren en duurzaam inspireren.

Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze vangen het zonlicht op met speciale cellen, fotovoltaïsche cellen genaamd die meestal van silicium zijn gemaakt. De gelijkstroom die wordt gegenereerd wordt met behulp van een omvormer omgezet in wisselstroom, dat door de meeste huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet wordt gebruikt. Door zonnepanelen te gebruiken wek je zelf elektriciteit op en bespaar je flink op je stroomrekening.

Kun je subsidie voor zonnepanelen krijgen?

De rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Dat zijn goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van panelen, geen btw op zonnepanelen, de salderingsregeling en subsidie voor gezamenlijk elektriciteit opwekken. Informeer naar de mogelijkheden of vraag het na bij onze adviseurs.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de locatie. Optimaal is plaatsing op het zuiden, zonder schaduwwerking van bomen of gebouwen. De kwaliteit en het type zonnepaneel zijn ook van invloed op de opbrengst. Onze experts kunnen je hierover deskundig en eerlijk adviseren. Gemiddeld is de jaarlijkse opbrengst circa € 700 (6 panelen), € 930 (8 panelen), € 1.160 (10 panelen), € 1.395 (12 panelen) of € 1.744 (15 panelen).

Wat is de salderingsregeling?

Jouw energieleverancier is wettelijk verplicht om een vergoeding te geven voor de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt, niet direct gebruikt en teruglevert aan het net. De zonnestroom die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik op andere momenten uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. De salderingsregeling is door het kabinet verlengd tot 2025. Daarna moet de Eerste Kamer beslissen of er al dan niet een afbouw van de salderingsregeling komt.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type en kwaliteit van het paneel, de capaciteit van het systeem en de installatie- en montagekosten. Wij geven op onze zonnepanelen pagina een prijsindicatie bij verschillende aantallen zonnepanelen. De aanschaf en installatie van 8 zonnepanelen kost bijvoorbeeld tussen de € 4.279 en € 6.079 en geeft een jaarlijkse opbrengst van circa € 930. Bij 15 zonnepanelen ligt de investering tussen € 6.919 en € 9.019 en is de jaarlijkse opbrengst ongeveer € 1.744.

Heb ik altijd een omvormer in huis nodig?

Nee, we installeren ook micro-omvormers van het merk Enphase. Deze bevinden zich direct achter het zonnepaneel. Er is hierdoor geen aparte omvormer in huis nodig.

Kennisbank

Ontdek hoe we jou kunnen helpen

Klantenservice voor zowel nieuwe als huidige klanten. Voor direct contact zijn wij op werkdagen beschikbaar via de chat van 08:30 tot 17:00.

  • Vrijblijvend advies op locatie
  • Van A tot Z ontzorging
  • Meest veelzijdige aanbod
  • Eén aanspreekpunt
Locaties

Andere locaties binnen Overijssel

We zijn in heel Nederland actief, inclusief Overijssel! Aan de rechterkant vind je een overzicht van alle locaties waar we al vele huishoudens hebben ondersteund bij het zelf opwekken van energie.

Artikelen

Lees alles over zonnepanelen

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Voorkom terugleverboetes met dynamische energiecontracten en batterijen

4 min. leestijd

Link
  • Financieel
  • Milieu
  • Zonnepanelen
Salderen met Zonnepanelen

3 min. leestijd